Dutch Harvest

Gepubliceerd op 27 oktober 2016 om 21:25

Esther Molenwijk bedacht Dutch Harvest. Hennep thee van Nederlandse bodem!

In mijn werk als duurzaamheidsadviseur met mijn bedrijf Bureau DaadWerk (www.bureaudaadwerk.nl), kwam ik, Esther Molenwijk steeds vaker hennep tegen als duurzame grondstof voor bijvoorbeeld bouwmaterialen, textiel en voeding.

Hoe meer ik er over leerde, des te meer het me fascineerde… als je eenmaal weet wat deze plant kan laat het je niet meer los. Ik reisde verschillende hennep bedrijven en congressen af met de vraag: hoe kunnen we dit mooie gewas weer op de kaart krijgen?


In 2014 nam ik, bij een hennep-oogst in Almere, wat bladeren mee die gewoon in het veld werden achtergelaten. Als echte theeliefhebster droogde ik ze en zette er thee van. Het bleek een lekkere milde, maar toch prikkelende thee te zijn en vrienden die ik ‘m liet proeven waren enthousiast. Het past ook volledig in alles waar ik mee bezig ben op het gebied van duurzaamheid: een lokaal product (waar elders koop je nu thee die in Nederland is gegroeid?), volledig onbespoten en van een gewas dat ook nog eens goed is voor de aarde.

Zo was het idee al snel geboren: hennep thee als smakelijke herontdekking van dit bijzondere gewas in Nederland.

 

http://www.dutchharvest.org/over-ons/