Onze hennep thee (officieel: hennep ‘infusie’) is gemaakt van de bladeren en bloemen van de hennep plant. Op het moment van oogsten hebben zich ook al beginnende zaden gevormd in de bloem, deze zullen dus ook in de theemelange zitten.


Wij doen de hennep thee los in de verpakking, geen theezakjes dus. Zo kunnen we de bladeren mooi groot houden. Jij kunt zo precies zien wat je krijgt en dat zelf in je thee-ei doen. Bovendien scheelt het ons weer in de kosten, zodat we jou meer hennep-waar voor je geld kunnen geven.


Smaak

Hennep thee is een milde, frisse, licht-zoete thee met een ietwat prikkelende nasmaak. Sommige mensen vergelijken de smaak met die van groene thee, maar dan minder bitter.

Anderen noemen het weer een frisse variant van een kamillethee. Hoe dan ook, hennep thee heeft een hele eigen smaak en hiervoor geldt: één slok zegt meer dan honderd woorden. Probeer ‘m dus en oordeel zelf!

 

Hennepblad bevat het bestanddeel Cannabidiol (CBD). Inmiddels wordt dan ook, vooral in de VS, de CBD uit de bladeren en bloemen van de plant geëxtraheerd en gebruikt als voedingssupplement.


De hennep thee bevat slechts een zeer lage concentratie CBD. Geniet van deze pure, zuivere en (h)eerlijke hennep thee.


Stoned of high?

Kan je stoned of high worden van onze hennep thee?
Nee, absoluut niet. Onze thee is namelijk gemaakt van de zogenaamde ‘vezelhennep’, planten met een zeer laag THC gehalte (minder dan 0,2%). Daar krijg je dus geen psychoactief effect van, en deze variant mag dan ook gewoon verbouwd worden in Nederland. Ter vergelijking: voor een marijuana sigaret wordt meestal een hennepvariant gebruikt die 5 tot 20% THC bevat.